/Passie
Waarom wij Zuid-Afrikaanse wijnen kiezen.
/Proeven
Onze wijnen proeven.
Thuisdegustaties & events
/Kies & koop
Comfortabel van thuis uit uw bestelling plaatsen.
/Bubbels & wijnbar
Voor iedere gelegenheid komen wij naar u toe.

Wijnregio's

Breedekloof is een wijndistrict in Zuid-Afrika van ongeveer 12.400 hectare. Het behoort tot de wijnregio Breede River Valley aan de West-Kaap.

De wijn die er geproduceerd wordt, wordt voornamelijk gebruikt voor brandy of wordt als bulkwijn verkocht.

Cape Point is een schiereiland ten zuiden van Kaapstad. Het is niet het meest zuidelijke puntje van Afrika (dat is Cape Agulhas). Tussen het district en Kaapstad ligt de zelfstandige ward Constantia.

Constantia is het belangrijkste wijnbouwgebied aan de oostzijde van het Kaapse Schiereiland. Hier profiteren de wijnstokken van schaduw en een verkoelende zuidoostelijke zeebries.
Irrigatie is overbodig omdat er voldoende regen valt.

Het relatief kleine district Darling – met de gelijknamige westelijke kustplaats – speelt een steeds belangrijker rol in de Zuid-Afrikaanse wijnindustrie.

Deze ward in het Tygerberg-district ligt net als Constantia heel dicht bij Kaapstad. Sommige wijngaarden zijn inmiddels zelfs opgeslokt door de noordelijke buitenwijken van de stad.

Deze ward in koel zuidelijk hoogland valt binnen het district Overberg. Wijnboeren zijn hier nog maar enkele tientallen jaren geleden begonnen met het aanleggen van wijngaarden.

De nieuwste ward aan de Indische Oceaan is Elim, dicht bij Cape Agulhas, Afrika’s meest zuidelijk gelegen punt.

Franschhoek is een pittoreske vallei die grotendeels omgeven wordt door de bergen van Groot-Drakenstein, Franschhoek en Wemmershoek, die serieuze hoogten bereiken (tot meer dan 1700m).

Dit is een uitgerekte streek, die van oost naar west loopt, van Montagu tot Oudtshoorn. Er heerst een extreem klimaat met warme zomers en weinig neerslag.

Deze streek strekt zich uit van noord naar zuid langs de brede vallei van de Olifantsrivier. In vergelijking met een aantal andere Zuid-Afrikaanse wijngebieden zijn de zomers hier warm en valt er weinig regen.

Wijngebied Oranjerivier is gelegen in het noordwesten van Zuid-Afrika en heeft een oppervlakte van circa 5.000 hectare. Er heerst een warm en zeer droog klimaat met hete zomers.

Paarl ligt ten noorden van Stellenbosch en is één van Zuid-Afrika’s belangrijkste wijngebieden. Hier bevindt zich een aantal prestigieuze wijnproducenten en progressieve coöperaties.

Het district Tygerberg heeft twee wards. Durbanville is daarvan de bekendste. Het ligt direct ten noorden van het stadsgebied van Kaapstad en er is een aantal gerenommeerde bedrijven gevestigd, die een breed scala aan wijnen maken.

Robertson ligt in de Breede River Valley en die rivier vormt de levensader van het gebied. Want het is een warm en droog gebied, dat zonder het irrigatiewater van de Breede River waarschijnlijk weinig wijnbouw zou kennen en niet de bijnaam Valley of Wine and Roses zou dragen.

Stellenbosch is niet alleen de naam van het beroemdste wijngebied van Zuid-Afrika, maar ook van de op Kaapstad na oudste stad van Zuid-Afrika. Het is een belangrijk centrum, ook vanwege zijn universiteit met een gerenommeerde afdeling œnologie.

‘Het zwarte land’ (die Swartland) noemde Jan van Riebeek dit gebied, dat zijn naam kreeg door het renosterbos, een inheemse plant die het landschap na regen (vooral in de winter) zwart kleurt.

Tulbagh is een wijndistrict in Zuid-Afrika. Het district behoort tot de wijnregio Coastal Region aan de West-Kaap.
In 1804 werd het losgemaakt van Stellenbosch en genoemd naar een vroegere gouverneur Rijk Tulbagh.

Walker Bay is een goed aangeschreven maritiem wijndistrict ten zuidoosten van Kaapstad.

Dit wijngebied in opkomst ligt slechts 45 minuten rijden van Kaapstad. Sommige wijnhuizen in Wellington strekken zich uit richting de glooiende heuvels

Worcester, met negentien coöperaties, levert jaarlijks een kwart van Zuid-Afrika’s totale wijnproductie.

Wijnland Zuid-Afrika

/Geschiedenis
Geschiedenis
Kom meer te weten over de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw.
/Zegel van oorsprong
Zegel van oorsprong
Intussen heeft Zuid-Afrika Officiële appelaties .
/Druivensoorten
Druivensoorten
Zowel rode als witte druiven worden aangeplant en tot wijn verwerkt.
/Klimaat
Klimaat
Het klimaat beïnvloed de smaak en kwaliteit van de wijnen.

Aanmelden